תקלות שנמצאו אחרי קניית רכב

שאלה:

מכרתי רכב לאדם ובשעת הקניה אמרתי לא שאני לא מבין במכוניות ואיני יכול לתת חוות דעת מקצועית ושיש באפשרותו ללכת למכון בדיקה והוא החליט לקנות את הרכב לאחר שנסע בו נסיעת מבחן ולבסוף קנה את הרכב והרכב נמצא ברשותו כבר חודש ימים ועכשיו הוא טוען שהיה אצל מוסך בדיקה לפני שנכנס לטסט ואמרו לו שצריך טיפול בסך 15000 וטוען מקח טעות ואני טוען שאיני מודע לכל תקנה ממשית ברכב ואולי הוא אינו מרגיש חווית נסיעה סוף סוף הרכב אינו חדש והוא ויתר על בדיקה ואני עברתי 5 טסטים בלי שום בעיה והוא סבר וקיבל.

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא הסתרת מומים והקונה יכול לבדוק את הרכב והשתמש ולא בדק, לא יכול לטעון טענת מקח טעות אלא סבר וקיבל. ובפרט שהקונה השתמש ברכב חודש ימים שניתן לומר שמא המומים נעשו ברשותו ולא היו בעת הקנייה, ולכן המוכר לא צריך לפצות את הקונה על תיקון הרכב.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן רלב סעיף ג ובסמ"ע שם ס"ק י בשם המגיד משנה שיכל לבדוק ולא בדק נחשב שמחל. ובנתיבות שם ביאר שדווקא אם השתמש אחרי שיכל לבדוק. ולכן אם קנה רכב והייתה לו אפשרות לבדוק את הרכב ולא בדק הפסיד את הזכות לבטל את המקח.