להוציא מהביטוח לאומי הוצאות רפואיות שכבר קיבלנו מהביטוח

שאלה:

כנפגע איבה מגיע לבעלי החזר עבור טיפולים רפואיים מבט"ל.
בד"כ הוא מקבל התחייבות מראש עבור כל פעולה רפואית ואיננו צריכים לשלם מכיסנו. במידה ואנו משלמים מכיסנו אנחנו מקבלים החזר כספי מבט"ל. בעלי היה צריך לעבור בדיקת MRI והתורים בבתי החולים היו ארוכים. פנינו למכון פרטי ושילמנו מכיסנו על הבדיקה. קיבלנו החזר מסוים מביטוח בריאות פרטי עבור בדיקה זו. האם מותר לנו לבקש גם מבט"ל החזר עבור הבדיקה או שעלינו לבקש רק את ההפרש בין ההחזר שקיבלנו מביטוח הבריאות הפרטי לסכום ששילמנו?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לכם לקבל מימון מהביטוח לאומי על ההוצאות, למרות שקיבלתם כבר מימון מהביטוח פרטי שלכם.

בהצלחה. ורפואה שלימה.

מקורות:

ראה כאן שהרחבנו שאם שני הצדדים חייבים לשלם, מותר לקבל מימון כפול כיון שכל צד חייב לשלם. וכאן הביטוח פרטי חייב לשלם לכם כיון שביטחתם את עצמכם, וגם הביטוח לאומי חייב לשלם, כמו כל אזרח במדינה שחייבים לשלם לו הוצאות רפואיות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שמעתי מהרב שמחה מירון ז"ל שהגרי"ש אלישיב זצ"ל בזמן שהיה דיין והיה מקבל בכל חודש מראש את קצובת הנסיעות. היה בסוף החודש מחזיר את הכסף על הימים בהם לא השתמש בקצובת הנסיעה לביה"ד.
    ואולי החמיר על עצמו.