הונאת ביטוח כשהרישיון לא בתוקף

שאלה:

שלום

אם אדם נוסע ברכב, ורישיון הנהיגה שלו לא בתוקף עשה תאונה קלה , שכתוצאה מזה יש נזק בשווי כמה אלפי שקלים לרכב השני. האם מותר להגיש את התביעה לחברת הביטוח שמבטחת אותו או שזה הונאה מכיוון שהרישיון הנהיגה לא בתוקף?

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם לפי המדיניות של הביטוח מגיע לו פיצוי מותר לו להוציא, אבל אם לפי הכללים של הביטוח לא מגיע לו פיצוי אסור לו להערים ולהוציא פיצוי מהביטוח, והכלל בזה נקבע לפי ההסכם עם הביטוח ולפי החוק, ולכן כדאי להתייעץ עם עו"ד כדי לקבוע אם יש לך זכות לקבל פיצוי מהביטוח.

בהצלחה.