להנפיק אזרחות חו"ל שאיני גר שם

שאלה:

שלום רב ! יש באפשרותי לקחת דמי ילדים וכדו' ממדינה זרה מאחר ולאחד מההורים יש דרכון מאותה המדינה , שאלתי היא- האם אין בזה משום גזל עכום הואיל ואנו משקרים בעניין המגורים שאנו גרים כאן בישראל ואילו לאותה המדינה אנו מוכיחים כי אנו גרים שם
יישר כוח

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לשקר כדי להוציא ממון, ויש בזה משום איסור גזל ומשום איסור שקר.

כמדומני שבמקרה שלך לא ברור שצריך לשקר שאתה גר שם, כדאי שתברר את הדברים היטיב עם יודעי דבר, אולי מספיק שאתם נמצאים שם בזמן שאתם מנפיקים אזרחות, או מספיק שאתם שוכרים שם דירה ואז אתם מוצגים כתושבי המקום, ואז יהיה מותר לך לקבל קצבה.

בהצלחה.