האזנה לקורס אחרי שפג תוקף המנוי

שאלה:

הייתי מנוי בקורס טלפוני, כאשר פג המנוי, באופן אוטומטי כבר אין לי אפשרות להאזין, כלומר הקוד שקיבלתי לא עובד, אך בימים האחרונים ניסיתי להקיש שוב את הקוד, ופתאום עובד, האם מותר לי להקשיב או שזה חשש גניבה, ועלי לצלצל ולוודא שיש לי רשות להאזין

תשובה:

שלום וברכה,

הסיבה שהם מנתקים אחרי שפג התוקף כדי שהקורס לא יעבור לאחרים, ואין איסור ללקוח שרכש את הקורס לצפות בקורס אחרי הזמן שפג תוקף. ולכן אם הם לא חסמו אותך – גם אם זה בטעות, אין עליך איסור לצפות בקורס אלא שאסור לך להעביר את הקורס לאחרים.

בהצלחה.

מקורות:

הלקוח ששילם על הקורס לא שייך עליו איסור הפרת זכויות יוצרים כיון שרכש את הקורס לעצמו, האיסור הוא רק להעתיק לאחרים, ולכן הם רוצים להגן על עצמם ומוחקים את הקורס אחרי זמן מסוים. ולכן לקוח שלא הספיק לצפות בקורס בתוך הזמן מותר לו להעתיק את הקורס כדי שיוכל להמשיך ללמוד אחרי שפג התוקף, כיון שבפועל שילם על הקורס. ולכן אם אירע טעות, אין איסור על הלקוח לצפות, אלא שעליו להקפיד שלא להעביר לאחרים.