כונן שבת

שאלה:

אדם שכונן שבת וצריכים לקחת אותו מהבית בשבת האם מותר לו לענות למוקד שאומר לו מתי האמבולנס מגיע וכן האם מותר לי לחזור לבית אחרי השירות תודה

תשובה:

שלום וברכה,

כל מה שנדרש לביצוע הפעילות מותר, כלומר, אם באים לקחת אותו ורוצים לתאם מיקום וכו' בודאי מותר לו לענות, אבל אם הנדון הוא רק אם להמתין להם כמה דקות למטה או לחכות בבית עד שיקראו לו לרדת ודאי אין לענות, תרד שתי דקות קודם.

ככל שאתה כונן שבת ויש צורך בך ביישוב מחשש לקריאות נוספות, מותר לחזור.

בהצלחה ושלא יהיו קריאות…