"אני נזיר" – אבל התכוון שהוא רווק, ולא לכבוד השם. מה דינו?

שאלה:

שלום כבוד הרב,
בפרשת נשא מדברים על נושא הנזיר. בימינו מי שמכריז על עצמו "אני נזיר", יהיה נזיר עד לבניין בית המקדש, שאז יוכל להביא את קורבנותיו.
השאלה שלי היא כזו: אם מישהו אמר על עצמו "אני נזיר", אבל לא הייתה כוונתו לנזיר במשמעות היהודית של לכבוד השם, אלא כוונתו היתה כשפלט זאת מפיו כנזירי אומות העולם שאינם מתחתנים. האם עליו לעשות "התרת נדרים"? האם עליו להיות נזיר כפי שהתורה מורה?
תודה רבה

תשובה:

ככל היה ברור מההקשר של השיחה שכוונתו לנזירות מהנישואין אין כאן חשש קבלת נזירות.

ברכה והצלחה