עבר על נדר

שאלה:

שלום רב
אם נדרתי שאני יעשה משהו עד יום מסוים ושכחתי מהנדר והיום הזה כבר עבר מה אני צריך לעשות? האם זה נחשב אונס או שאני עדיין צריך לקיים את הנדר הזה?

תשובה:

שלום וברכה

שאלה כואבת מאוד. ודאי אין כאן אונס, ויש בכך עוון של נדר, מוצא שפתיך תשמור ולא יחל דברו.

יש לעשות תשובה עמוקה על חטא זה שנזדמן לך, בחרטה גמורה וקבלה לעתיד. והקבלה הכי חשובה, לעולם לא לנדור יותר! הרי זה רק גורם למכשול ולאיסורי תורה שנאמרו עליהם דברים חמורים וחבל.

אם מדובר במעשה טוב תעשה אותו, ואולי זה קצת חלק מהתשובה אף שזה אינו נחשב קיום לנדר.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב המשיב, השואל כותב שהוא שכח, ובורא עולם ודאי יודע אם כך הדבר ושהוא באמת רוצה לקיים את הנדר ואנו בני אדם סוף סוף.
    כלומר זה שוגג, עובדה שהוא שואל מה לעשות הלאה, הוא רוצה לעמוד בדברו.
    אז למה זה עדיין חמור?
    מחלל שבת בשוגג, או כל עברה אחרת , אפילו דאורייתא בשוגג, זה הבדל מהותי לקולא לא?

  2. על עבירה בשוגג היו מביאיםן לבית המקדש קרבן חטאת. בודאי זה לא כמו מזיד, אל חובה עלינו להבין את חומרת העוון גם כשהוא בשוגג כדי שנדע מכאן ולהבא שלא נודרים ולא נשבעים בשום אופן.
    נעים לי הרבה יותר לכתוב מילים חמות וטובות, אבל אני חושב שחשוב לכולנו לשים לב כאן לענין הזה.