נדרה להלשין לאמא…

שאלה:

שלום,
בזמן שהילד צעק ובכה האבא נתן לו סטירה, האמא מאוד לא אהבה זאת ולכן אמרה בזו הלשון: "אני נשבעת לך שבמוצאי שבת אני מספרת לאמא שלך את הכל". לאחר שנרגעה כמובן לא רצתה לספר.
א. האם הבעל יכול להפר את הנדר הזה?
ב. אם לא, וצריך לקיים את הנדר. האם אפשר לקיים אותו באופן שהאישה אומרת לחמותה " וואי כשהילדים משתגעים הוא נותן להם סטירה" וזהו?

תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה זה בכלל דברים שבינו לבינה שהבעל יכול להפר, אבל רק ביום שמעו עד לשקיעה, עכשיו כבר לא.

נראה שאפשר היה לספר באופן הנ"ל.

יש לעבוד על עצמנו שהנוסח הזה ממש לא יהיה קיים בשיח אצלנו! [וגם הסטירות לחי…].