נדר בכתב לביטול אירוסים

שאלה:

שלום
התווכחתי עם הארוס שלי בהודעות וברגע של כעס כתבתי לו נדר שאם שוב יחזור על דבריו אבטל את האירוסים ונדרתי באבי, כמובן שאנחנו לפני חתונה ואנחנו מתווכחים לעיתים ועכשיו אני קרועה עם הנדר הזה ומתחרטת עליו קשות ברור שזה נעשה מכעס ואני לא אחת שנוהגת לנדור לשווא
אשמח לדעת מה עליי לעשות?

תשובה:

אוי! חייבים לעבוד על מידת הכעס, אם כך בתקופת האירוסים מה יהיה אחר כך?

חייבים להבין שיש אדם נוסף, להכיל את המציאות הזו, לוותר ולבוא לקראת, לרצות בטובת השני ולכבד את מחשבותיו.

אי אפשר לריב! זה לא טוב.

לעצם השאלה, יש שנקטו שנדר בכתב יש לו תוקף של נדר, ולכן חובה לעשות התרת נדרים בפני שלושה.

כך מבואר בשו”ת חתם סופר יו”ד רכז ובשו”ת נודע ביהודה קמא יו”ד סו.

יתן ה' תזכו לעבוד על עצמכם ותבנו יחד חיים שמחים ומאושרים.