איך אני מבטלת שבועה?

שאלה:

שלום
מישהו קרוב אליי ביקש ממני להישבע שלא לעשות משהו עד סוף השנה. הסכמתי להישבע ועכשיו אני מתחרטת שנישבעתי כי אני יודעת שאני לא יכולה לחכות עד סוף השנה ואני מפחדת להפר את השבועה וזה הדבר אחרון שאני רוצה לעשות להפר שבועה. איך אני מתירה את השבועה מבלי שההורים שלי ידעו על מה נישבעתי?

תשובה:

קראתי את שאלתך המצערת והכואבת. אנשים לא יודעים עד כמה חמור הנושא הזה של שבועות ונדרים ולא מבינים שלא משתמשים בשבועות בשום אופן!

כדי שלא לעבור על השבועה שכאמור זה עוון חמור, יש לעשות התרת נדרים, בפני שלושה בני תורה, בבית הכנסת המקומי וכדומה.

תנסי להעזר ברב מקומי או באיזה אברך שיסייע לך בזה.

בשורות טובות, ואנא, לעולם לא.