עובד שבוחר לא להגיע לעבודה בערב פסח

שאלה:

אני עובד בעבודה זמנית בחנות נעליים [בלבן מלאתי טופס 101] וסוכם בע"פ על שעות עבודה עד פסח אחה"צ מ3 עד 10 בלילה ושאלתי דבר ראשון אם יש לקוחות בחנות אחרי שעת הסגירה ויש גם עובדים קבועים האם אני צריך גם להשאר ובנוסף במדה וארצה להפסיק את העבודה בסוף השבוע הנוכחי ולא לעבוד ביום ראשון האם אני מפר בכך הסכם או שזה בסדר ידוע לי שיש גמרא בבא מציעא שפועל יכול לחזור בו ןאפילו בחצי היום
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

יש הלכה שפועל יכול לחזור בו בחצי היום, שכתוב 'עבדי הם' ודרשו חז"ל "ולא עבדים לעבדים". ולכן מותר לך להתפטר מהעבודה מתי שאתה רוצה, אולם זה דווקא אם אתה מתפטר לגמרי, אבל אם אתה לא מתפטר אלא ממשיך לעבוד שם ומחליט לא להגיע ימים מסוימים, איך לך זכות לכך.

אם בסוף היום נשארים לקוחות בחנות, זה תלוי מה היה ההסכם שלך עם המוכר, האם אתה עוזב את החנות בכל מקרה ב10 בלילה. או שאתה צריך להישאר עד אחרון הלקוחות.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן שלג.