להגיע ביום חופשי לעבודה כשלא צריכים עובדים

שאלה:

שלום. אני עובדת כסייעת במוסד של חינוך מיוחד. בימים אלו יש קיטנה במקום והסייעות מרוויחות יותר כסף על כל שעה. ביקשתי מהאחראית להגיע גם ביום חופשי שלי. היא אמרה לי שיש מספיק צוות אבל אם אני רוצה אני יכולה להגיע בנוסף. שאלתי אותה אם הנהלת המקום מסכימים, היא ענתה לי שלא, אבל היא כן מאשרת לי לבוא. השאלה היא אם אני לא גוזלת משכורת מהמקום, אם אני מגיעה בכל זאת לעבוד. אשמח לתשובה בהקדם. תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

לא הבנתי איך יכול להיות שהנהלת המקום לא מסכימים והאחראית מאשרת?

בדרך כלל יש סמכות לאחראית להחליט בדברים כאלו, אולם אם היא אומרת מפורש שההנהלה לא מסכימה, אין לא סמכות לפעול נגד ההנהלה, ואינה יכולה לאשר לך להגיע ביום חופשי שלא צריכים עוד עובדת.

כדאי שתשאלי אותה שוב איך היא מסכימה אם ההנהלה לא מסכימים, אולי זה יעזור לתשובה.

בהצלחה.