קבלת תשלום של ימי חופש בחול המועד

שאלה:

מי שלא עובד בחול המועד יכול לקחת את הימים כימי חופש ולקבל תשלום עליהם? כי כל יום חופש שלוקחים מהימים הקצובים בשנה מקבלים עליו תשלום או שחייבים לקחת אותו בתור יום שלא מגיעים (בלי תשלום) בלי שיחשב יום חופש שמקבלים עליו תשלום

תשובה:

אין איסור לקחת תשלום על ימי חול המועד כימי חופש, הבעיה זה לקבל שכר על עבודה בחול המועד. כאן אתה לא מקבל שכר על משהו שנעשה בחול המועד אלא זה רק זכות סוציאלית שלך לקבל ימי חופשה ללא ניכוי במשכורת.