נדרים לגר

שאלה:

בס"ד
בלי נדר

ידוע שגר הוא "כתינוק שנולד דמי".
בעניין נדירת נדרים הם לא חלים בבנים עד גיל 12 עד כמה שידוע לי.
בנוגע לגר – האם הנדרים שלו גם לא חלים עד 12 שנים שחלפו מאז גיורו?

ואם נחשבים לו נדרים לאחר הגיור ונדר (לא על ידי אמירה "אני נודר") אלא על ידי מנהגים לחומרא שלקח על עצמו וחזר עליהם כמה פעמים ולא למד/ידע הלכות נדרים קודם לכן וכו', האם נחשב לו כנדר?

אשמח לעזרתכם בעניין, תודה ובשורות טובות לישראל!

תשובה:

שלום וברכה

הסיבה לכך שנדרים לא חלים על ילד בקטנותו, היא משום שאין לו דעת, אבל גר שמתגייר בבגרותו ויש לו דעת, מתחייב במצוות מיד, ובכלל זה כל דיני נדרים. כל כללי נדר האמורים בכל ישראל נוהגים גם בגר. נדר בטעות אינו נדר, אבל כדאי לעשות התרת נדרים.

ברכה והצלחה