התרת נדרים – לפרט את הנדר

שאלה:

בס"ד
שלום אם עשיתי התרת נדרים ואמרתי להם בהתרת נדרים על נדרים והתכוונתי לשבועות אמרתי להם שנדרתי כך וכך והתכוונתי שנשבעתי האם זה נחשב?
והאם לא פירטתי להם את כל השבועות ונדרים או קבלות ועוד דברים אם יש אותם זה עוזר?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין משמעות לאמירה שלך אם זה נדר או שבועה, אבל כן יש חובה לפרט מה בדיוק נדרת, לפחות לאחד מהדיינים, הם לא יכולים להתיר בלי לדעת מה נדרת ולמצוא לזה פתח ראוי ונימוק להתרה. תמצא אנשים שלפחות אחד מהם יודע קצת הלכות נדרים.

בשורות טובות

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. בס"ד
    שלום
    אם אמירה באופן כללי נגיד מאחד השבועות מישהו נשבע שאסור לו לתקן טעות ואמרתי לדוגמה שנשבעתי לי שאסור לי לתקן את הטעות לדוגמה לא בדיוק באותם מילים אבל באותה כוונה זה בסדר?
    תודה רבה

  2. שלום
    נכון ואם אמרתי להם יש עוד נדרים באופן כללי ויש לי עוד
    שבועות באופן כללי אם זה עוזר להכל ואם זה עוזר לזה וזה עוזר למה שלא זוכרים?

  3. אם לא זוכרים את הנדרים זה עוזר אבל אם לא זוכרים צריך לפרט. צריך לבדוק אם באמת שי כאן נדרים או שזה סוג של לחץ מיותר..