דין נדר בתעניות שובבי"ם

שאלה:

שנה שעברה התעניתי מספר תעניות , יותר מג', על תנאי (כפי שמופיע בחלק מהסידורים הספרדיים).

אם השנה אין ברצוני להתענות האם צריך התרת נדרים מפורשת או די לסמוך על ההתרה הכללית בערב ר"ה ?

האם יש נפ"מ אם התעניות לא היו על תנאי ?

כל טוב

תשובה:

בודאי כל התעניות היו בלי נדר, ושלא על דעת להתענות בקביעות, ואין כל חשש נדר בזה ואין צורך בהתרת נדרים.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא אמרתי שהיו על תנאי, לדעתי זה היה עוד פחות, כל פעם קיבלת תענית באופן חד פעמי, אין אדם שמתחייב להתענות כל ימיו.