ארבע כוסות

שאלה:

בשתיית 4 כוסות – למדנו שצריך לשתות את רוב הכוס , ושלכן מומלץ כוס לא גדולה
יש לי כוס מכסף יותר מבינונית קצת ואני רוצה לשתות בה , ולא יהיה לי קשה אבל אני חייב בשתי לגימות
האם מוכרח ששתייה זו תהיה בבת אחת ? או אפשר בשתי לגימות מהירות ?
מה נחשב יותר מהודר ? הכי חשוב לי שזה יהיה הכי מהודר שיש ,
והאם שתי לגימות , מחוברות (כי אי אפשר בשלוק אחד בכוס הזו) זה נחשב ברמת ההידור כמו לגימה אחת רצופה?
תודה רבה וחג שמח

תשובה:

שלום וברכה

אפשר בהחלט לשתות שתים שלוש לגימות רצופות, כך הוא דרך שתיית רביעית.

חשוב לדעת שיש שיעור לכוס ולרביעית, ההגדרות כוס גדולה קטנה בינונית זה לא הגדרות הלכתיות.

שיעור רביעית לשיטת החזון איש שזו השיטה המחמירה והמהודרת, הוא 150 מ"ל. אתה יכול לקחת מזרק רפואי ולבדוק כמה הכוס שלך מכילה, ולהשתדל שהכוס לא תהיה גדולה משיעור זה בהרבה. ארבע כוסות של יין ודאי לא קל לשתות. ומיץ ענבים גם מתוק מאו וכו' וזה גם לא קל, ולכן כדאי להתארגן עם כוס מתאימה. אין טעם לשתות בכוס של 220 מ"ל ואז כשמגיעים לכוס רביעית כבר קשה ולא נעים.