תשובה לבעל תשובה

שאלה:

שלום הרב
חילוני שב"ה זכה לחזור בתשובה, כיצד יעשה תשובה על מעשיו הישנים?
הרי זה בלתי אפשרי להיזכר בכל חטא, ולעשות בנפרד לכל חטא: חרטה, וידוי, וקבלה לעתיד.
האם אפשר לעשות זאת לכל החטאים יחד? ואם כן, אשמח שהרב ירשום לי את הנוסח.
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

מהות ענין התשובה הוא שאדם מתחרט על חטאיו, עוזבן אותם ובוחר לו דרך חדשה ומקבל לא לשוב ולחטוא בהם עוד. הוידוי בעיקרו אינו חייב להיות מפורט אלא חטאתי עויתי פשעתי.

ולכן ברור בעיני שאין תשובה יותר שלמה נכונה וטובה מאדם שלא רק עוזב חטא כזה או אחר, אלא ממש משנה את כל חייו, עוזב דרך וחברה וידידים ובוחר לו דרך אחרת, ומשלם מחירים וכו', אין דבר נפלא מזה, הויא תשובה אמיתית ומושלמת, ואין לו מה לחשוב יותר על מה שחטא בעבר, פשוט לצאת לדרך החדשה היפה הזו, לומר "חטאתי עויתי פשעתי, ועתה אני בוחר לעשות מה שאוכל כדי לקיים מצוותיך באהבה".מעבר לזה לא רציך כלום, רק לעסוק באותה עשייה חיובית וטובה.

ברכה והצלחה, המשך לשמח אלוקים ואדם.