דג ועוף יחד בתנור / כתם על סדין שגם הבת שכבה עליו

שאלה:

אפו דג בתנור וכשאוציאו אותו ראו שהיה שם תבנית עם עוף מכוסה כך שהם נאפו ביחד. לא ברור שהיה מכוסה לגמרי.
אשתי בשבעה נקיים מצאה שני כתמים קטנים על הסדין הלבן. התחתונים נקיים. הבת שלי שכבה על המיטה הזאת עם הסדין הזה. ניתן לתלות בה?

תשובה:

אני מבין שהיה מכוסה, ואין סיבה לחשוש יותר מידי בדיעבד.

אין אפשרות לתלות בבת אא"כ יודעים שיש לך עכשיו מכה או מחזור, יש דוגמאות רבות לנושא זה לכאן ולכאן [כאשר יש תלייה בחברתה וכאשר חברתה ללא סיבה מיוחדת לתלות בה] בשו"ע בסי' קצ. אלא שיש לבחון אם הכתמים אדומים ואם גודלם כגריס לפי כל הכללים.

מקורות:

כתב השו"ע ביו"ד סי' צ"ז סעי' ג' "פת שאפאו עם הצלי, ודגים שצלאן בתנור אחד עם הבשר, אסור לאכלם בחלב. והני מילי בתנור קטן, אבל בתנור גדול המחזיק שנים עשר עשרונים ופיו פתוח, מותר. ואם הצלי מכוסה, וכן פשטיד"א שמכוסה הנקב שבו, מותר אפילו בתנור צר".

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. א) אין לי אפשרות לדעת מתי המחזור של הילדה אך בד"כ היא מתלוננת על כאבים דבר שככל הידוע לי לא היה בתקופה הזו.
    ב) כמו"כ לא ידוע לי על פצעים וכדו'
    ג) הכתמים עצמם נראים פחות מכשיעור