ימי המתנה לפני הפסק

שאלה:

שלום
אישה שראתה ביום שלישי בצהריים האם יכולה להתחיל שבעה נקיים ביום שני, הכוונה לעשות הפסק בטהרה ביום ראשון לפני שקיעה? האם חלק מהיום עד השקיעה נחשב בספירה ? מה ההלכה לספרדים?
תודה רבה

תשובה:

היא יכולה עוד קודם, למנהג בני אשכנז שממתינים חמישה ימים היא עושה הפסק טהרה בשבת אחה"צ, כיון שגם יום שלישי נחשב לה מהחמישה ימים, ולמנהג בני ספרד שממתינים ארבעה ימים תוכל לעשות כבר בשישי, כמובן אם זה מתאפשר מבחינת ראיית הדם.

שבת שלום.