דם בשבעה נקיים

שאלה:

שלום רב!
אני כעת באמצע ספירה של 7 נקיים, הבוקר עשיתי בדיקה והיא יצאה נקיה לחלוטין.
היום, ראיתי בניגוב דם טרי שניכר ממש שהוא מפצע (גם זיהיתי את מקור הדם) האם אוכל להמשיך את הספירה כרגיל? או שצריך להתחיל מהתחלה.

תשובה:

אם ראית שיש לך פצע מדמן ודאי ניתן לתלות בו ולהמשיך, אבל אםן לא ראית פצע רק את חושבת שיש, צריך להעזר באחות בודקת טהרה שתוודא זאת באופן ברור יותר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש גישות שונות בהלכה לנושא של ניגוב, יש אוסרים אפילו בפחות מגריס ויש בכגריס ויש מתירים ובזה כל כל אחד ינהג כהוראות רבותיו, מרבותי קיבלתי להחמיר בכגריס, ואם זה היה ממש בצמידות להטלת מי רגלים בלא המתנה חצי דקה, להחמיר גם בפחות.