אישה שלא מוכנה ללכת למקווה

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני בתשובה 5 שנים לומד תורה שעתיים שלוש ביום תפילות מרגיש חיבור בכל רגע עם הקב"ה. אישתי בשנה הקרובה התחזקה שומרת שבת . אבל מקווה כבר שנים לא מצליח להזיז אותה ללכת . אני גם כהן . מה אני יכול לעשות אנחנו בני 30 עם ילדים . אנחנו מחכים שבועיים אבל בלי מקווה . מה הקב"ה מצפה ממני שאעשה ?

תשובה:

ידידי היקר, שאלתך כואבת מאוד!

אבל לא הייתי נכנע כך כל כך בקלות, הרי גם אם ממתינים את השבועיים אם היא לא טובלת זה עדיין איסור כרת.

יש אירגונים שקיימות שם נשים שמנוסות בענין זה, ויודעות לשכנע ולהסביר את ענין המקווה, וכדאי מאוד ליצור קשר בין אשה כזו לאשתך, אולי היא תצליח לשכנע אותה!

כמו כן יש מקוואות מאוד משוכללים, מפוארים ונעימים, שאני מניח שאשתך תהנה ללכת שם. היא חוששת שמדובר במשהו מאיים כזה וכו', יש מקוואות שזה פינוק גדול. אני מכיר מקום כזה בירושלים ששם אשה נכנסת לבדה באופן אישי למקום מפואר מאוד, זה אמנם עולה כמה עשרות שקלים נוספים, אבל זה יכול לפתור את הבעיה. בשעת הדחק יש אפשרויות אפילו של טבילה בים. אני מציע מאוד לפנות לאירגון לב לאחים האיזורי ולבקש עזרה, או לאירגון איילת השחר, יש נשים שעושות עבודה נפלאה.

אם אתה מעוניין בעזרה שלי בקשר עם אנשים, תכתוב לי טלפון ואיזור מגורים ואנסה לסייע.

בשורות טובות ובהצלחה רבה בדרך הטובה!