ציפורניים מודבקות – חציצה בטבילה

שאלה:

אשתי הדביקה ציפורן לנוי שאינה ניתנת להסרה, האם היא יכולה לטבול איתה?

תשובה:

שלום וברכה

הראשונים [רשב"א ורא"ש הובאו בבית יוסף יו"ד סי' קצח] נחלקו אם מה שאמרו שדבר הנעשה לנוי אינו חוצץ, זה משום שהוא רק חזותא בעלמא, כלומר צבע בלי ממשות [כמו בצבע לשיער] או גם כאשר יש לזה ממשות, כיון שזה עשוי לנוי אין בזה חציצה. במקרה השיער אין חשש וכאמור, אבל במקרה של הציפורניים זה תלוי במחלוקת הנ"ל, כפי שהארכנו הרבה פעמים כאן באתר, המנהג בשעת הדחק לסמוך על טעם אחד לקולא, כלומר שאם זה לנוי ועשוי היטב לטבול למרות שיש בזה ממשות מורגשת, רק לבדוק טוב טוב שתחת הציפורניים הכל נקי היטב היטב.