מסאג' לבעל הסובל מכאבי גב בימי נדה

שאלה:

אם לבעל יש כאבים נוראיים בגב אגב בעיה בעמוד השידרה מעבר למשכך מותר לאשה עם כפפה לעשות מסג?

תשובה:

שלום וברכה

אסור לאשה לעשות לו מסאג' בימי נדה, יש להביא הביתה איש מקצוע שיעשה זאת.

רפואה שלמה במהרה! בשורות טובות!

מקורות:

מה שהתירו בסי' קצה סעי' טו שאם הוא חולה מותר שהאשה תשמש אותו גם כאשר זה כרוך בנגיעה, להקים אותו להושיב אותו וכו', זה באופן שאין אפשרות להמנע, וגם זה דרך בגדים, ובאופן אגבי וכו' [ראה בדי שהחן שם בהרחבה מדברי האחרונים], כאן עיקר הדבר הוא המגע, ובנקל זה גם מגיע למגע של חיבה שאסור גם כשהבעל חולה, ואפילו הרחצת פניו ידיו ורגליו אסור משום שנקרא חיבה וכל שכן באופן זה, וביותר, שהרי אינו חולה ממש, הרעיון בחולה שאין לו תאווה מחמת חוליו וחולשתו, כאן הוא בעצם בריא רק סובל מכאבי גב קשים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. "אגב" כוונתי, הוא צריך להתלבש אז תומכים בו כשהוא צריך להתרומם, אבל לא כאשר כל הנושא הוא לגעת בו ובפעולה ארוכה כמו במסאג', ההבדל ברור. לא משנה כמה פעמים זה קורה. כמו כן כלל לא ברור בעיני להגדיר אותו כחולה לצורך הענין וכאמור. לכן פשוט בעיני שזה אסור. רפואה שלמה.