הפסק טהרה

שאלה:

שלום
לשם מה עושים בדיקה לפני השקיעה כדי לספור שבעה נקיים ואח"כ מניחים מוך דחוק?
הרי אפשר לבדוק בחורים ובסדקים ולאחר מכן להשאיר בפנים עד אחרי צאת כוכבים וזה ייחשב הן הבדיקה והן כמוך דחוק?!
בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

זו אכן אפשרות, אבל זה יכול לגרום נזק, כאשר תהיה שאלה על העד שדינו יהיה חמור ממש כהפסק טהרה, בשונה מאם נעשה הפסק טהרה בנפרד והוא יצא נקי ואחר כך מוך דחוק, שאז דינו של המוך יהיה שונה מעט כידוע למורי הוראה כיצד להתייחס לנושא.