קושי בהרחקות נידה

שאלה:

שלום לרב
אני ואישתי ברוך השם שומרים על טהרת המשפחה כבר תקופה. לאישתי מאוד קשה העניין שלא ניתן להתחבק זה משפיע עליה בכך שהיא מאוד עצבנית, בוכה ומפתחת אנטי. היא סה"כ רוצה לשמור אבל חסר לה לפעמים "החיבוק" שנותן לה כוחות. הקושי הגדול מתחיל בשבוע השני ולא משנה כמה אני מנסה לעודד, להקשיב ולהרבות במילות אהבה זה לא ממש עוזר.
נותרתי בסיטואציה שאמרתי לה שאם היא צריכה את החיבוק כדי לא להפסיק את הכל לגמרי אז זה מה שיהיה.
היא עדיין הולכת למקווה למרות שמתחבקים פה ושם ב7 ימים נקיים, האם זה בסדר?
האם זה נחשב בכלל שאנחנו שומרים?
ומה עליי לעשות? זה קשה לה מאוד ופוגע ביום יום שלה, וזה מתסכל שמתוך חודש שלם אנחנו מותרים רק שבועיים.

תשובה:

שלום ידידי

עיקר האיסור מהתורה הוא קיום היחסים עצמם, וזה איסור כרת, חמור מאוד, לגבי חיבוק יש מחלוקת ראשונים אם הוא אסור מהתורה או מדברי חכמים, אינני בא להקל ראש בענין זה, אבל להסביר שודאי יש תוכן רב במה שאתם עושים. יחד עם זה, כדאי ללמוד יחד דיני נדה ואת המשמעות של כל זה גם לקשר בין בני הזוג, אולי היא תתרצה יותר לענין.

בשורות טובות וחג שמח.