לק ג'ל לפני טבילה

שאלה:

ערב טוב, רציתי לדעת האם אפשר לשים לק ג'ל שלושה ימים לפני המקווה, בהנחה שזה יהיה שלם בלי חציצה?

תשובה:

לכתחילה ודאי אין לעשות זאת. נכון הדבר שבדיעבד שיש לאשה לק ג'ל אנחנו סומכים על דברי הראשונים שדבר שנעשה לנוי אינו חוצץ, אבל ודאי זה לא לכתחילה, ויש להמתין לאחר הטבילה, ובודאי זה חשוב יותר מדברי הרמ"א בתחילת סי' קצח שכתב שאין לטבול אפילו בדבר רפוי שהמים עוברים תחתיו.