ימי וסת במחזור שקדמו לו כתמים

שאלה:

שלום!
לפני כמה ימים בסביבות כ27 ימים מהמחזור הקודם אשתי ראתה כתם קטנטן מאד! ובימים שאח"כ ג"כ ראתה לפעמים כתמים מאד מאד קטנים.
בפועל, המחזור ממש- התחיל רק היום שזה היום ה34.
השאלה היא מאיזה יום צריך לחשב ימי הפרישה לחודש הבא. מהיום שהתחיל המחזור ממש או כבר מעת שבאו בכתמים שקדמו לו?

אשמח לקבל את התשובה למייל מכיוון שחסום אצלי הקטגוריה אישות וטהרה.
תודה!

תשובה:

באופן עקרוני כתמים אין בהם משום וסת, כמבואר בסוף סימן קצ, ולכן הווסתות יחושבו לפי הראייה עצמה.

אשה שכך מתחיל אצלה וסת, תמיד בכתמים, תחשב את ראייתה מתחילת הכתמים שיש בהם כדי לאסור כמובן, ולא קטנים מגריס ומרוחקים זה מזה.