שחרית

שאלה:

שלום.
אם בבוקר אמרתי את כל מה שצריך להגיד לפני ״הודו״ וכמעט סיימתי את הקורבנות ואז החזן התחיל ״ברייתא דרבי שמואל״. עליי לסיים את הקורבנות או להצטרף לחזן?

תשובה:

שלום וברכה

אין צורך לומר פסוקי דזמרה עם החזן, רק תעשה חשבון שלא תתעכב מידי כדי שתספיק להתחיל איתו שמונה עשרה, ולכתחילה מיוצא אור להיות איתו ביחד.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אחרת זה מאוד מסבך עם מה כן עונים ומה לא ומתי, ויש דברים שמפסידים שלא בטוח שכדאי להפסיד בשביל לומר עוד חלק בקרבנות שאינם חיוב גמור.

  2. אז עדיף שאסיים לאמר את הקורבנות ואז אצטרך או שאצטרף ואמשיך לאמר את הקורבנות בסיום התפילה?
    ובנוסף- האם מותר להגיד את הברייתא לבד או שחייב לאמרה בציבור?

  3. לא נראה לי קשור למסבך מה לענות ומה לא לענות. זו הצורה של תפלת הצבור. החזן אומר ברכו, הקהל עונים.קדושה דיוצר ודאי צריכים לומר כל הקהל ביחד (גם אם פוסקים שיחיד יכול לאמרה). בקיצור, לא צריך לחפש טעם אחר למה לעשות כדת וכדין.

  4. אם אתה יכול לגמור את כל הקרבנות וכל פסוקי דזמרה עד שהחזן יתחיל ישתבח, תגמור, אם לא, תשלים קרבנות אחרי התפילה, העיקר תגיד לפניה לפחות תמיד, וכדאי גם קטורת.

  5. אתה צודק, אבל הרי גם אתה תסכים שאין לדלג בפסוקי דזמרה כדי לומר יוצר אור בציבור, בקרבנות זה יותר קל, ולזה כוונתי.