טוב מעט תחנונים בכוונה מהרבה שלא בכוונה

שאלה:

שלום כבוד הרב

שהשולחן ערוך כתב טוב מעט תחנונים בכוונה מהרבות בלא כוונה

כמה דברים כלולים בתוך ההלכה הזאת ומה הם? אם אפשר בבקשה מכבוד הרב את כל הדברים שכלולים בהלכה הזאת

אני יודע שיש קשר ל3 או 4 התפילות שיש ביום אבל אני לא יודע איזה חלק מהתפילות ההלכה קשורה
וכן אם יש עוד דברים חוץ מהתפילות שההלכה הזאת קשורה

תשובה:

שלום וברכה

דברי השו"ע הללו שבסימן א', אמורים בדוקא שם, כלומר דין זה אמור רק לגבי מה שנדון שם, שאינו חלק מסדר התפילה עצמו, אלא תפילות שונות שנכתבו בסידורים ובספרי המנהגים שאינם חלק מהתפילה, על החורבן וכו', שבאלו, עדיף לומר מעט בכוונה מהרבה שלא בכוונה. אבל מה שאדם חייב לומר כחלק מסדר התפילה, יש לומר, ולהשתדל שיהיה בכוונה.

שיתקבלו התפילות.