תפילה

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי 2 שאלות בכף החיים סופר

שאלה 1 האם המהרח"ו היה אומר את כל הפרשות שאמר השולחן ערוך באותו סעיף כולל פרשת העקדה והארי ז"ל אמר למהרח"ו לא לומר לפני התפילה גם את פרשת העקידה או רק את שאר הפרשות שכתב השולחן ערוך באותו סעיף?

שאלה 2 האם אפשר לומר את כל הפרשות שאמר השולחן ערוך אחרי התפילה באותו סעיף בלי יוצא מהכלל לפי כף החיים

שם בהג"ה. ודוקא ביחיד מותר לומר יו"ד הדברות וכו' ז"ל שער הכוו' בהקדמה הנ"ז גם הייתי נוהג לומר בכל בקר קודם התפלה פ' המן ויו"ד הדברות וכיוצא בזה בפ' אחרות ומנעני מורי ז"ל שלא לאומרם ובפרט ביו"ד הדברות הזכיר לי טעמו של דבר כי הרי בימים הראשונים קבעום בתפלה ומפני המינים שלא יאמרו שאין עוד ח"ו תורה מן השמים אלא יו"ד הדברות בלבד לכן בטלום ומי זה יערב אל לבו לחזק את המינים ולנהוג מה שבטלו רז"ל בגמרא עכ"ל. והביאו מחב"ר אות ח':

לב) וכתב שע"ת או' י"א בשם קו' טוב עין סי' יו"ד הא דמשמע מהאר"י ז"ל שאין לאומרם אפילו ביחיד אפשר דהקפידה קודם התפלה אבל אחר התפלה אם יקראם באמצע קביעות למודו שפיר דמי, וכ"כ רו"ח אות ל"א:

תשובה:

דברי האר"י הק' היו על פ' המן ועשרת הדברות ובעיקר על עשרת הדברות משום תרעומת המינים.

עשרת הדברות אם תרצה תאמר כדברי השערי תשובה לאחר התפילה.

ברכה והצלחה