קביעות סעודה על פירורי מצה מבושלים / מצה מטוגנת

שאלה:

לאשכנזים, שמברכים המוציא על מצה גם לא בפסח –
1. אם אוכל 4 כביצה ספק-המוציא (שברי מצה מטוגנים עם ביצה) זה וודאי המוציא? לעניין זה כזית זה שליש מצה?
2. אם אוכל פחות מ-4 כביצה – ויותר מ-3 כביצה, כמה ודאי המוציא חייב לאכול?
3. אם אוכל פחות מ-3 כביצה, כגון מצהבריי משתי מצות, כמה ודאי המוציא חייב לאכול?
4. האם הדין משתנה במקרים הנ"ל אם אוכל גם סלט?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהספק כאן הוא שמא זה נחשב מבושל, ובמבושל אין קביעות סעודה, הספק עדיין קיים גם כשאוכל כמות רבה.

[אגב, קביעות סעודה במצה מאוד קשה להגיע, מדובר במידות נפח משהו כמו ארבע וחצי מצות, ובמשקל קרוב לשש מצות, וזה אני אומר לגבי ספרדים שמברכים מזונות].

מקורות:

משנה ברורה סי' קסח ס"ק נז.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה,
    אז אם אוכלים פחות מארבע וחצי מצות, צריך לאכול שליש מצה (כזית) אן שחייבים שני שליש (בגלל שבשביל לברך נטילת ידיים צריך כביצה) או שאפשר להקל?

  2. אז למה יש רבנים שאומרים שבליל הסדר מספיק לאכול שליש מצה?

    בכל אופן, אני שואלת אם במקרה הנ"ל צריך לאכול כביצה (מכיוון שאני מברכת על נטילת ידיים) או מספיק לאכול כזית ואני יכולה לברך על הנטילה בהסתמך על כך שאני אוכלת עוד הרבה ספק-המוציא?

    תודה רבה