הפרדת חוטי הציצית

שאלה:

רציתי לדעת, מה פוסל בכללי בציצית?
לכאורה אם הציציות קשורות למקום חיבורם בבגד שם זה העיקר. כל עניין ציציות סבוכות למטה כלפי הקרקע, קשורות אחת בשנייה וכו', האם יש שם מציאויות של פסול?

תשובה:

לכתחילה יש להפריד את חוטי הציצית שלא יהיו מסובכים זה בזה, ועל זה אמרו ציצי"ת – ראשי תיבות צדיק יפריד ציציותיו תמיד, אבל זה לא מעכב, ואם בגלל זה הוא מאחר לתפילה וכדומה אינו חייב להפריד.

לשאלתך מה פוסל בכללי הוא חוטים שנקרעו ויש בזה פרטי דינים שונים ראה סימן י"ב.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' ח ס"ק יח, וראה בביאור הלכה שם שיש בכך חיוב אלא שזה אינו מעכב ולכן יפסיד מצוה בשביל זה.

אגב החוטים בדרך כלל מסתבכים בגלל כביסה לא נכונה. יש לכבס בעדינות כשהציציות סגורות היטב בניילון הסגור בגומי.