בישול גוי – הגוי מוסיף מים בתבשיל

שאלה:

בענין בישול גוי ,לפי דעת שו׳׳ע ישראל שם האורז על סיר שעל האש , הגוי יכול להוסיף המים? הרי אין במים בעיא של ב. גוי אבל בלי המים האורז לא היה מתבשל

תשובה:

לכאורה אין כל בעיה, כיון שהיהודי היה שותף בתחילת הבישול ובמים עצמם אין בעיה של בישולי עכו"ם, ראה רמ"א סי' קיג סעי' ו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה רק לשיטת רמ״א שמועיל הדלקת אש הולך לשיטתו עיין ש״ך אבל לא לדעת שו״ע וגם הש״ך נשאר בצ״ע ועוד ע׳ פרי חדש סקי״ג ברכי״י בשיו״ב סקי״א