בישולי גויים – אמא שאינה יהודייה עבור בנה שהתגייר

שאלה:

שלום הרב.
גר צדק המתגורר עם אימו שאינה יהודייה (ועם החבר שלה היהודי, בעוונותינו), ושם בישלה תבשיל עבור בנה הגר ללא השתתפות הבן היהודי בשום שלב. האם התבשיל נאסר עליו מדין בישולי גויים? לחידוד השאלה: אם תקנת חכמינו נועדה למנוע קירוב וחתנות בין ישראל לעמים, אולי מקרה כזה אינו כלול בגזירה כי במקרה של אמא החשש אינו מצוי. או שלא חלקו חכמינו ואין יוצאים מן הכלל? בתודה מראש.

תשובה:

בודאי אין חילוק, וככל שהאם בישלה בעצמה את המאכל הוא אסור משום בישולי גויים. חשוב לדעת שבישול גוי אוסר גם את הכלי בשימוש, כך שאתה כלל לא יכול לאכול מהכלים שלה, שהרי היא מבשלת גם לעצמה בלי השתתפות שלך. זאת מלבד השאלה האם היא מקפידה על כל שאר כללי הכשרות.

ברכה והצלחה ושנה טובה ומבורכת!