בישול גויים – הדלקה מנר שהודלק על ידי יהודי

שאלה:

שלום האם מועיל לאשכנזים לכתחילה להדליק לגוי נר והוא מעביר אש מהנר במהלך היום להדליק אש במכשירי בישול וצליה?

תשובה:

בענין זה נחלקו הדעות, ולמעשה כתבו הפוסקים שבאקראי פעם אחת ניתן להשתמש בהיתר זה, להדליק מנר מנר, אבל לא יותר מכך, כך שזה אינו פתרון לכל היום, ובודאי לא קבוע.

מקורות:

רמ"א ביו"ד סי' קי"ג סעיף ז' ובחכמת אדם כלל סו, ח כתב שבדיעבד אין למחות ביד המקילים בזה. ובהליכות שלמה (הלכות עשרת ימי תשובה פרק ג' ארחות הלכה הערה 11) הביאו בשם הגרש"ז אוירבך זצ"ל שיש להחמיר שרק תבשיל אחד יכול הנכרי לבשל על ידי הדלקה מאש זו, וכן כתבו הפוסקים בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל וכן כתב בתשובות והנהגות חלק ה' סי' רמ"ט אות ב'. וכך נראה מסברא שאם לא כן יתבטל איסור בישולי נכרים.