בישול גויים בשווארמה

שאלה:

חנות בשרים שווארמה
כשרה למהדרין
חותך בשר של השוורמה גוי
האם לספרדים זו ממש בעיה הלכתית ?
או שיש מקילים

תשובה:

למנהג האשכנזים, מכיון שישראל הדליק את האש אין זה נחשב בישולי גויים וכן לענין מאפים שהכניס הגוי לתנור שהדליק הישראל.

למנהג הספרדים, האריכו הפוסקים למצוא היתר לחיתוך בשר השווארמה על ידי הגוי, וכתבו שכאשר אין כוונתו לבישול אפשר להקל, אך בדרך כלל כוונתו גם לחתוך את הבשר הצלוי וגם שיתבשל הבשר שתחתיו ולכן לכתחילה אין לספרדים להסתמך על הדלקת האש והנחת הבשר על ידי הישראל בלבד, ובדיעבד כתבו שאפשר להקל בזה. לכן כדאי לקנות במקום שיהודי חותך ולא גוי. ובכלל במסעדות בפרט, יש לקנות רק במקום שיש כשרות מהדרין.

מקורות:

בשולחן ערוך יו"ד סי' קי"ג סעיף ז' הובא מחלוקת המחבר והרמ"א בעיקר דין זה. וראה בספר בנין אב חלק ה' סימן מו אריכות גדולה בענין זה ומכתבים מכמה פוסקים שכתבו לדון בענין גוי החותך את בשר השווארמה, וביביע אומר חלק ט' יו"ד סימן ו' האריך להוכיח שבדיעבד אפשר להקל מכח ספק ספיקא לאכול במקום שסומכים על דעת הרמ"א שהמשגיח מדליק את האש, וכל שכן בזה שדעת הרבה שאין זה נחשב כלל שהעכו"ם עושה את הבישול.