בישול גוי בפיצוחים

שאלה:

האם יש חשש בישול גוי בקליה של פיצוחים

תשובה:

ברמב"ם מאכלות אסורות פרק יז הל' יז כתב שקליות – פיצוחים אין בהם משום בישולי עכו"ם כיון שאין אדם מזמן את חברו על הקליות, זה לא סעודה, יש לדון בזמנינו שמקובל דוקא לארח עם פיצוחים אם הדין משתנה. ואכן בט"ז סי' קיג ס"ק יד כתב בפירוש שאגוזים שיש להם קליפה ירוקה והם מרים ולא ניתן לאוכלם בלי בישול יש בהם איסור של בישולי עכו"ם, כיון שהם עולים על שולחן מלכים, וכנראה סבר שהרמב"ם מדבר על קליות חיטה בלבד ולא על אגוזים. וכל מקום רוב הפיצוחים הם בכלל דבר שנאכל כמות שהוא חי, שאין בו משום בישולי נכרים, אגוזים שקדים לא בהכרח תמיד נקלים. לכן מעיקר הדין יש להקל, אבל לכתחילה כדאי להדר בזה.

בכל מקרה יכול להיות גם בעיות כשרות אחרות, כגון בשמנים שמוסיף, או בתנור, או של תרומות מעשרות וערלה, לכן תמיד כל מאכל קונים בכשרות טובה ויודעים שאין חשש.

שנה טובה ומבורכת.