בישולי גויים לאחר הגיור

שאלה:

יש לי מכר שהתגייר לפני שבועיים אבא יהודי ואמה אינה יהודיה הבית אינם שומרים תורה ומצוות השאלה היא כיצד להתנהג בית מצד בישולי גויים האם אסור לו לאכול מה שאמו מבשלת?

תשובה:

שלום וברכה

מעבר לשאלה הכללית של כשרות שם, מוצרים בשר בחלב ועוד ועוד, בודאי יש בזה גם איסור של בישולי נכרים, הוא צריך להתארגן עם אוכל באופן עצמאי, כיריים פרטיות שלו עם שני סירים ולבשל לעצמו. יש עוד אפשרות שהוא יהיה זה שתמיד מדליק את האש או מניח את הסיר כל עדה לפי מנהגה, אבל שוב, זה יועיל רק לענין הבישולי נכרים, אני בטוח שיש שם גם בעית כשרות כללית.

ברכה והצלחה בדרך החדשה!