העסקת עובדת זרה – כשרות המטבח

שאלה:

שלום,

שאלתי –

אנו שוקלים להעסיק עובדת זרה לטיפול באימי, בבית גרים הורי ואח שלי ולעיתים מתארחים אחים ואחינים בשבתות,
כלומר המטבח בבית צריך להישאר בלי בעיות כשרות,
האם ניתן בכלל להעסיק גויה וגם לשמור את האופציה של מטבח כשר לבני המשפחה ?
היא גם תצטרך להכין לעצמה ולאכול בעצמה וכרגע אין עוד מטבחון נפרד לצורך זה,

מה ניתן לעשות ?

ועל מה עוד יש לשים לב מבחינה הלכתית ?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אפשר וחובה להשאיר מטבח כשר לחלוטין. תקנו לה כירה חשמלית קטנה, עם סיר ומחבת, ותמצאו לה פינה בתוך המטבח שתבשל את מאכליה. היא לא יכולה לעשות זאת בכלים שלכם, ורצוי שגם לא תשתמש בכיריים שלכם [בודאי אם אלו כיריים חשמליות מכל סוג שהוא]. בבתים דתיים רבים מתנהלים בדרך זו. חשוב מאוד רק להסביר לה את נושא הכלים בצורה נעימה אך ברורה.

בהצלחה רבה מאוד.