בישול עכו״ם בצ'יפס

שאלה:

‎שלום וברכה לרב, אני מתגורר בחו״ל, יש לי 2 שאלות, כמובן מה שאני שואל זה אחרי נגיד וידוא הרכיבים הכשרים, כולל השמן והכל.
‎1. האם צ’יפס מטוגן כמו מקדונלדס נגיד עולה על שולחן מלכים? האם יש חילוקי דעות בכך ויש מקום להקל ועל מי לסמוך או שכל הדעות הם לצד אחד שהוא עולה על שולחן מלכים?
‎2. האם שקית תפוחי אדמה קפואים להכנסה בתנור כמו צ’יפס, האם בהם יש בישולי עכו״ם?
‎הדפסתי דפים של הקהילה היהודית כאן האורטודוכסית, והם מתירים אוכל מוכן קפוא צמחוני כמו שניצל וכל מיני כאלה, צ’יפס ספציפי לא מצאתי שם
תודה רבה שבוע מבורך

תשובה:

שלום וברכה

1. ראשית ודאי שציפס עולה על שולחן מלכים, שנית לא ניתן כל כך בנקל לוודא את הרכיבים, יש גם תבלינים, והכלים עצמם אינם כשרים וכו', בודאי אין לאכול שם.

2. יש הבדל גדול, שניצל צימחי בעצם לא צריך  בישול, גם אם תשאיר אותו מחוץ למקפיא להפשרה הוא כבר ראוי לאכילה ולכן אין בו בישולי עכו"ם מחמת החימום. צ'יפס קפוא אינו מטוגן עדיין ואינו ראוי לאכילה והוא חייב בישול או אפייה ולכן יש בו איסור של בישול נכרי.