מחבת שטיגן בה גוי

שאלה:

שלום רב!
במלון שאני עובדת בישראל ( מלון כשר) ישנה עמדה עצמית להכנת חביתות בחדר האוכל של העובדים ,האם מותר לי להכין חביתה במחבת שנייה לפניי שהכין בה גוי חביתה? האם אני חייבת להדליק את האש מחדש לאחר שהגוי סיים להכין?זה עמדה אלקטרונית עם כפתור או שזה לא משנה אם זה עדיין דלוק לאחר שסיים
תודה רבה מראש ,אשמח לתשובה

תשובה:

יש כאן בעיה משמעותית של בישולי נכרי, וזה אוסר את המחבת, אינני יודע איך בית מלון כשר לא מודע לבעיה הזו. את מתארת מציאות שהוא עושה הכל, מדליק את האש, מטגן את החביתה וכו', זו ממש בעיה גם לגבי כשרות המחבת.

מקורות:

ראי כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה עדיין אסור גם אם אני מדליקה את האש מחדש ועושה את החביתה בעצמי וגם אם אני מערבבת את הביצה בכלי חדש או ישר שופכת אותה למחבת זה גם לא טוב?

    תודה