שתיה חמה בטיסה – בישולי עכו"ם

שאלה:

האם יש חשש כלשהוא (כשרות/בישול עכו"ם/תרו"מ) בשתית קפה או תה המוגשים במהלך הטיסות? והאם יש הבדל בזה בין חברות התעופה השונים? (אל-על מחללי שבת / חברה זרה גויים) או בין טיסות היוצאות מהארץ או מחו"ל?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר מדובר בכוס חד פעמית החשש שאני מכיר הוא מבישולי עכו"ם, ובזה כבר נהגו להקל, כיון שעיקרו מים, והמהדרין מוסיפים את החלב בעצמם. כמובן בחלב יש גם בעיות כשרות של חלב עכו"ם, או אפילו חלב שנחלב בשבת, על חלב צריך כשרות מהודרת, לכן ההיתר בפועל רק בקפה או תה בלי חלב.

מקורות:

ראה ערוך השולחן יו”ד סי’ קיג סעי’ כב, ושו”ת יחוה דעת ח”ד סי’ מד.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. יכולה להיות בעיה עם הקומקום שבו מגישים את המים החמים. שנרחצת ביחד עם כלי טרפה במים חמים.
    באל על אין חשש זה מכיון שלא קיימים שם כלי טריפה. אך בחברות אחרות צריך לבדוק את המציאות.