לשלם חוב שהאימא השאירה

שלו רב שאלתי כזאת אמי נפטרה בחודש האחרון.
אתמול דיברתי עם נהג המונית שהיה מתלווה אליה תוך כדאי הדיבור הוא אמר שאמא הלוואת ממנו כסף ואמרתי לו שאני יחזיר לו והוא אמר שהוא לא רוצה שזה כפרת עוונות. השאלה אם אני צריך להחזיר לו בכול מקרה, כי אני לא רוצה ששם אמי יוזכר שהייתה חייבת ולא שילמה תודה.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אכן יש מצווה כזאת לפרוע חובות ההורים. אבל, במקרה שלך, הנהג כבר ויתר על החוב ולכן אין עניין לשלם. מבחינת הכבוד של האימא אין הבדל בין אם החוב נמחל או שבנה שילם אותו.

מקורות:

לעניין חיוב היורשים לתשלום חובות הנפטר עיין כאן.