שמירת השבת בבית וכיבוד הורים

שאלה:

שלום
אני חוזר בתשובה וגר לבד,אמא שלי לא שומרת שבת ובאה לבקר,ואני מעלים עין מזה שהיא עם הטלפון בשבת אצלי בבית בשבת. הבעיה והצער שלי מתחיל מזה שהיא מזמינה את הנכדים שלה שגם הם מחללים שבת ובאים אצלי בבית בשבת,ככה יוצא חילול שבת המוני שמפריע לי בשבת,ביקשתי ממנה שתפסיק להזמין אותם בשבת והיא לא מבינה עניין…מה עושים? עד כמה ולאן כיבוד האם? בשבת האחרונה ממש נפלתי לכעס וקפידה וזה מצער…מה עושים?

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער את שאלתך.

אני בטוח שכל דבר ניתן לפתור עם הידברות נכונה.

אני בטוח שאמא שלך אשה טובה ואין לה כוונה לצער אותך אצלך בבית, זה חסר היגיון. היא פשוט עדיין לא הבינה שבאמת מפריע לך באופן אישי שמחללים את השבת בביתך.

הדברים לא מספיק הובררו. כאשר זה לא מדובר נכון ורק אתה מתפרץ בכעס בשעת מעשה, אף אחד לא יבין, רק יחשבו קמת היום על הצד הלא נכון…

אני מציע פעם באיזה יום שלישי רגוע בערב, לבוא לאמא הביתה ולומר לה שהגעת כדי לשוחח על משהו שמאוד חשוב לך וכואב לך, ולשבת רגוע ולהסביר מה זו השבת בשבילך, ועד כמה חשוב לך שלא יחללו את השבת בביתך, והיא תבין שאין היגיון להזמין אנשים אליך הביתה כדי לרמוס שם את השבת שלך.

ברכה והצלחה ופורים שמח.