הפרשת מעשרות משסק מספק

שאלה:

שלום
רכשתי שסק לכבוד שבת קודש בכדי שנוכל לברך שהחיינו, ( קניתי אותו במקום עם כשרות של העדה החרדית), בניוזלטר של המכון למצוות התלויות בארץ, אותו אני מקבל בקביעות למייל, קראתי מאמר בנושא הפרשת תרומות ומעשרות בשסק וצבר בעונה זו שיש לעשרם גם ממקומות מהדרין כיוון ש : מצרף את המאמר הקצר : שסק וצבר בתקופה זו עדיין יש לחוש שהגיעו לעונת המעשרות שלהם בתקופת ט"ו בשבט, ומאחר שאין להפריש מפירות שנה אחת על פירות שנה אחרת ויתכן שחלק מהפירות הגיעו לעונת המעשרות לפני ט"ו בשבט וחלק הגיעו אחרי ט"ו בשבט.
כמו כן שסק אפרסק ונקטרינה שיגיעו לשווקים לקראת סוף החודש יש לחוש שחנטו בתקופת ט"ו בשבט ויש מחמירים שלא מפרישים מפירות שחנטו בשנה אחת על פירות שחנטו בשנה אחרת.
על כן יש שחוששים ומפרישים מכל פרי בנפרד.
ועכ"פ יש להקפיד לחלק את הפירות שבסלסילה לפי צבעים (גווני הצבע) ולהפריש בנפרד מכל פירות שהגוונים של הצבע שלהם שווים. חשש זה הינו גם בפירות שבפיקוח ועדות מהדרין.
השאלה שלי היא : אני נמנעתי בשבת לאכול מהפרי ( שומר אותו לשבת הבאה) , בגלל סיבה זו, האם זה נכון ? או שמא זו חומרה
היה לי חשוב להקפיד בעניין המעשרות
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אינני בקי בכך די הצורך, אני מבין שמן הסתם נעשה מאמץ גדול כדי שלא יהיה מכשול, אבל אולי זה נכון.

אין טעם לשמור לשבוע הבא, עד אז הוא יכול להרקיב, ובכלל מצוה הבא לידך אלח תחמיצנה, אנחנו ביום ראשון עדיין.. תעשר ותברך שהחיינו.

ברכה והצלחה.