האב מבקש דבר שיגרום לו בושה

שאלה:

יש חיוב למלאות בקשת הורה שיביא את ההורה לידי בזיון בקיום הבקשה? אודה למקורות

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך מאוד כללית וקשה להשיב עליה.

ככל שמדובר באדם נורמטיבי ובדעה צלולה, ויש לו צורך גדול במשהו, הוא מודע לבושה שתגרם לו אבל אין לו ברירה, ודאי מצוה לעזור לו, זה הרי רצונו ואלו צרכיו ומה הוא יכול לעשות. כך גם אם זה משהו שאתה רואה בו ביזיון והוא לא רואה כך את הדברים… זה גם מצוי בין אנשים. אבל אם הוא לא בדעה צלולה, בודאי יש לשמור על כבודו. אבל כאן חובה לדעת דבר מאוד חשוב: להיות חולה זו לא בושה! ואנשים מזהים שאדם חולה וזה בסדר גמור. יש בשכנותי יהודי בעל משפחה גדולה שבעקבות הקורונה עבר אירוע מוחי, בחסדי שמים הוא מתפקד עם הרבה מגבלות פיזיות אבל גם נפשיות, הוא צועק בבית הכנסת ומדבר שטויות, נפלא לראות איך הבנים שלו מביאים אותו לבית הכנסת ולא נרתעים מכל הבושה כביכול, תאר לך שהיו כולאים אותו בבית כביול שלא לבייש אותו… אלו חיים היו לו?! הם מבינים מה שכולם מבינים שהוא לא אשם, וזה לא הוא באמת, ומותר לו לצאת ולראות אנשים ולשמוע שיעור תורה, והכל בסדר.

בשורות טובות.