לומר על רב שהוא מצחיק

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב,
יש רבנים שאנו אוהבים לשמוע אותם, הם מצחיקים ממש וגם מדברים לעניין דברי תורה מאוד מעניינים, אמרתי לחבריי שהם ממש מצחיקים ממש ליצנים, התכוונתי שאמרתי ליצנים לאנשים שהם מצחיקים , ולא חלילה לליצנות כמו שכותבת התורה (כמו כת ליצנים), ממש לא, חשבתי שאולי שאמרתי זאת עברתי עבירה וצריך לחפש את הרבנים ולבקש סליחה, האם צריך?

תשובה:

שלום וברכה

לא צריך לבקש את סליחתם, אני מניח שמדובר ברבנים שלכתחילה סיגלו לעצמם סוג דיבור כזה כדי למשוך לבבות אנשים פשוטים שדוקא זה ידבר אליהם, והם לא רואים בכך כל פגם, ואני מניח שגם השומעים הבינו את כוונתך, אדרבה, אותם רבנים משתדלים בזה ומגיע להם ברכת יישר כח שמסכימים לנהוג בעצמם קצת ביזיון כדי להנחיל תורה לעם ישראל.

ברכה והצלחה