לקחת טרמפ קבוע אישה

שאלה:

שלום הרב,
הילדה שלי בת 5 מטופלת פעם בשבוע בפיזיותרפיה בחוג קבוצתי יחד עם עוד ילדים בגיל שלה(מסגרת קופ"ח). זה נמצא מרחק נסיעה באוטו של חצי שעה מהישוב שלנו. עוד ילד מהישוב מגיע לפיזיותרפיה לפעמים עם אמא שלו או עם הסבתא. בפעם האחרונה הסבתא שאלה אותי אם אנחנו מהישוב "…"(יישוב חרדי). ואם אפשר לחזור איתנו כדי למנוע את הטרטור באוטובוסים(הם צריכים להחליף קווים וכו'). אמרתי לה שכן והצעתי בפעם הבאה שיבואו את הטלפון שלהם ושאני פשוט אקח אותם שלא יצטרכו להיות מטורטרים בדרך.
אשתי טוענת שאם בפעם הבאה האמא תבוא ולא הסבתא של הילד זה לא צנוע להסיע אותם והיא מתנגדת.
האם זה באמת בעית צניעות ואיך להודיע להם אם יתקשרו אלינו לשאול איפה לחכות לטרמפ?
בברכה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית נדון מצד איסור ייחוד, בזה אין בעיה כיון שהילד שלה נמצא איתה.

מצד ענין הצניעות, בנסיעה רחוקה וקבועה זה אכן לא הכי מוצלח, כמובן ניתן לשמור על גדרי הצניעות, אבל זה קשה, וכי לא תשוחחו בדרך? עדיף איכשהוא להשתמט מהענין באיזה תירוץ.

שבוע טוב ומבורך.